Koetshuis Heuven

Het Koetshuis

Het Koetshuis

Aan het einde van het lange zandpad ligt het Koetshuis. Statig en vredig, verscholen tussen het groen. Het bestaat uit een hal, een jachtzaal, de wasplaats en de stallen. Het biedt in totaal plaats aan max. 150 personen.

Hal

De grote deuren geven toegang tot de hal waar vroeger de koetsen ingespannen werden. Op de vloer liggen de oorspronkelijke gele klinkers. Deze hal leent zich uitstekend als ontvangstruimte voor uw bijeenkomst of feest.

De Jachtzaal

Via hoge glas-in-lood schuifdeuren komt u in de jachtzaal. Een deel van de oorspronkelijke meubels en aankleding vindt u hier nog terug en doen de zaal de sfeer van weleer uitademen. De oude parketvloer, de antieke kasten en de open haard geven bij velen het gevoel dat zij in een grote huiskamer te gast zijn. De zaal heeft een grootte van ca. 15 bij 7 meter met een vaste opstelling en is, in overleg met de beheerder, ook naar uw eigen wensen in te delen. U kunt een dineropstelling maken, maar ook een cafévorm met gezellige zitjes. De grote ovale tafel is ideaal voor vergaderingen of een diner voor max. 22 personen. In totaal zijn er in de zaal ca. 50 zitplaatsen.

Wasplaats

Via de hal komt u op de wasplaats. De plek waar vroeger de koetsen gewassen werden. Deze ruimte van 8 x 8 meter heeft een lichtkoepel en grote deuren die u op de binnenplaats van het koetshuis brengen. De binnenplaats is een open, besloten ruimte. Ideaal voor een BBQ of een gezellige terrasopstelling. De wasplaats is in oorspronkelijke staat gebleven en ideaal als aanvulling op de hal en de jachtzaal. Bijvoorbeeld voor de catering, de muziek, een workshop of als speelruimte voor de kinderen.

Stallen

De paardenstallen bevinden zich achteraan in het pand. Hoge schuifdeuren op de wasplaats bieden toegang tot een grote ruimte waar veel elementen van de oude paardenboxen nog aanwezig zijn. Ook hier liggen nog de oorspronkelijke gele klinkers, maar ook de prachtige turquoise wandtegels zijn authentiek. Opmerkelijk is de houten zoldering met rijk gesneden consoles. In de hal bevindt zich een moderne toiletunit met dames- en herentoilet (rolstoeltoegankelijk). Deze grote ruimte biedt plaats aan al uw gasten voor een feest, een lezing, een concert of ……. een huwelijksvoltrekking!

Keuken

Aansluitend aan de hal bevindt zich een recent gerenoveerde keuken. Hier kunt u zelf naar believen gebruik van maken. Mocht u echter de voorkeur geven aan het uitbesteden van de catering, dan zijn wij graag bereid u suggesties aan te reiken.
Copyright 2024 © Koetshuis Heuven - Alle rechten voorbehouden.
Ontworpen door:
Online Assistants